Държавният инвестиционен фонд на Абу Даби проучва възможността да инвестира поне 2

...
Държавният инвестиционен фонд на Абу Даби проучва възможността да инвестира поне 2
Коментари Харесай

Ексклузивно: Вижте с какво се захваща бившият човек на ИТН в Пловдив, парите са огромни

Държавният инвестиционен фонд на Абу Даби изследва опцията да влага най-малко 2 милиарда щатски $ в недвижими парцели в Европа, в това число в България, научи извънредно Plovdiv24.bg

Фондът стартира проучвателна активност на правната рамка и капацитета на пазара на парцели във всички европейски страни. Предварителните проучвания ще се вършат от локални специалисти и по тази причина във всички страни са образувани екипи.  Ръководител на интернационалния юридически екип, отговарящ за сигурността на бъдещата инвестиция у нас, е пловдивският юрист Ивайло Василев, който до през вчерашния ден беше общински координатор на партията на Слави Трифонов " ИТН ". 

Проучването на Инвестиционния фонд е в напълно начален стадий и занапред стартират да се събират данни и да се изготвят отчети, сподели за Plovdiv24.bg Ивайло Василев, чиято тясна професионална компетентност е вещното право и недвижимите парцели. Проверката би трябвало да отговори на голям брой въпроси от вложителите - положение на пазара, рискове, климат, отбрана и т. н., преди да се вземе дефинитивно решение. " Искрено се надявам България да бъде предпочетене като мечтана финансова дестинация " - разяснява Василев.

Инвестиционният фонд на Абу Даби - Aabar Investments PJSC, е основан през 2006 година Той е публично акционерно сдружение, благосъстоятелност посредством няколко дъщерни сдружения на държавните капиталови фондове от Абу Даби (Abu Dhabi Government), които дружно с Mubadala Development Company са негови учредители. Главната му квартира се намира в град Абу Даби, Обединените арабски емирства. 

Инвестициите на фонда са ориентирани главно към създаването на петрол и газови залежи. Групировката обаче прави поредност от стратегически вложения и в други области. Сред тях са: Daimler AG (най-големия индивидуален акционер с 9,1%);  Мерцедес Гранд При (30% благосъстоятелност, като взаимно с Daimler AG собствеността възлиза на 45,1%, поемайки контрола върху екипа Световен първенец от Формула 1 за 2009 г. Браун ГП); Tesla Motors (40%); Върджин галактик (32%).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР